23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, Ahmet Zeyneloğlu Ortaokulu öğrencileri Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu’nu makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında öğrenciler, temsili olarak belediye başkanlığı görevini devralarak yönetimle ilgili fikirlerini dile getirdi.
Başkan Cömertoğlu, öğrencileri kapıda karşılayarak tek tek ilgilendi. Öğrencilerin bayramını kutlayan Cömertoğlu, öğretmen ve öğrencilere belediyenin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Çevre düzenlemeleri, sosyal projeler ve kültürel etkinlikler gibi birçok alanda yapılan çalışmalar aktarıldı.
Ziyaretin en anlamlı anlarından biri ise temsili devir teslim töreniydi. Belediye başkanlığı koltuğuna oturan bir öğrenci, yaptığı konuşmada çocukların ihtiyaçlarına dikkat çekti. Özellikle çocuk kent parkı projesi, çocuk meclisi ve teknoloji kodlama merkezinin yapılması talepleri öne çıktı.
Başkan Cömertoğlu, öğrencinin önerilerini dikkatle dinleyerek, “Çocuklarımız geleceğimizdir. Onların fikirlerine değer vermek biz yöneticiler için büyük bir sorumluluktur. 23 Nisan, sadece bir bayram değil, çocukların yaratıcılığına ve katılımcı ruhuna olan inancımızın simgesidir,” dedi.
Ziyaret, Arapgir Belediyesi’nin hazırladığı hediyelerin takdimi ve toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu. Öğrenciler, gösterilen misafirperverlikten dolayı Başkan Cömertoğlu’na teşekkür etti.