Yaptıklarımız 2010
YAPTIĞIMIZ HİZMETLERİMİZ :
1- Göreve geldiğimizin hemen ertesinde İlçemizin Tarihi Kentler Birliğine üye
olmasını sağladık. Bu süreç içerisinde 16 ilde yapılan seminerlere Arapgir Belediyesi olarak katıldık. Tarihi Kentler Birliğinin “200 Ortak, 200 Eser” projesi kapsamında ilçemiz Çarşı Hamamının ve çevresinin restorasyon projesinin yapılması için 20.000 TL ödenek tahsis edildi.
2- İlçede toplu taşıma yapılması için konu ile ilgili yönetmelik hazırlandı ve 5
araçlık hattın ihalesi yapılarak M.Akif mahallesi Tekke Mevkii ile M.Y.O. kampus alanına kadar olan güzergahta toplu taşımacılık yapılmaktadır.
3- Haftanın Cuma günleri kurulan Halk Pazarının yeri Hocaali mahallesi
Emiroğlu Caddesine taşınarak düzenli bir Pazar kurulması sağlandı. Açık Pazar yerinin yeniden düzenlenerek Çarşı içerisinde açıkta satılan mevsimlik ürünlerin
( Fide-Peynir, vb. günü birlik ürünler) yeni kurduğumuz açık Pazar yerinde satışına başlandı.
4- Hükümet Konağının karşısında bulunan belediye parkını yeniden düzenleyerek buraya çok amaçlı park ve yöresel yemeklerinin sunulacağı Arapgir Mutfağı yaptırıyoruz.
5- Şehrin ana caddelerini işgal eden ürünler kaldırıldı ve 3 adet otopark yapılarak
araçların niteliklerine göre bu parklara çekilmeleri sağlandı.
İlçemizdeki ana cadde ve sokaklarda yapılan baraka türündeki kaçak yapılar ile etkin bir mücadele başlattık ve çok kısa bir süre içerisinde bu yapılar yıktırılarak ilçemize estetik bir görünüm kazandırmış olduk.
6- Kurum içerisinde sürekli yapılan genel ve bilimsel toplantılarla çalışanların
Hizmet kalitesini yükseltmeyi hedefledik. Bu kapsamda periyodik olarak toplantılar düzenleyerek personeller arasındaki kaynaştırmayı ve bire bir iletişimi sağladık. Belediye personeli için iletişim becerisini geliştirme, beden dilini iyi kullanma, stres yönetimi gibi konularda aktif ve örnek çalışmalar yaptık.
7- İlçemizin kanalizasyon atıkları merkezden geçen ve uzunluğu 25 km. yi bulan
üç adet dereye bırakılmaktadır. Bu durum önemli bir çevre kirliliğine sebebiyet vermesinden dolayı bu dere yataklarının ıslahı İçin Çevre ve Orman Bakanlığından gönderilen 250.000.000.00. Tl lik yardımın dere yataklarının ıslahında kullanılması için ihale çalışmalarımız neticelendirildi ve malzemeler 21 tır beton muayene bacası ve 19 kamyon 400+300 +200 ve 150 lik korge boru alındı ve depolandı. 12.500 metre uzunluğundaki ana kanalizasyon kolektör hattı ile ilgili gerekli çalışmalara başlamış bulunmaktayız.
8- Belediye düğün salonunun yanında bulunan alanı da salona dahil ettik ve
salonu yeniden dizayn ederek 750 kişilik salonumuzu halkımızın istifadesine sunduk.
9- Belediye düğün salonunun yanında bulunan arazi üzerine 5 işyeri ve itfaiye
binası yapım çalışmalarımız devam etmektedir.
10- İtfaiye Binasının üst iki katını bir dershaneye kiraya verecek geleceğimizin teminatı çocuklarımız için ilçeye bir dershane açılmasını sağladık. Yine bu binanın bir katı SODES projesi kapsamında Gençlik Merkezi olarak hizmete açılacaktır.
11- İlçemizde her sahada çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Çarşı merkezinde 54 yataklı 3 yıldızlı modern otelimiz halkımızın hizmetine sunuldu. 30 yataklı 5 yıldız konforundaki Öğretmen evinin ihalesi yapıldı. Tarihi Millet Hanının restorasyonu bitti, burayı butik otel olarak 2011 yılında öğretmen evi ile birlikte hizmete açacağız. Dün nerede kalacağım diye Arapgir’e gelmeyen insanlar, artık hangisinde kalacağım diye tercihlerinde karar vermekte zorlanacaklardır. Ayrıca restorasyonuna başlanan Cevat Çobanlı Paşa konağı vb. konutlarımızı da ileriki yıllarda restore edip butik otel olarak hizmete sunacağız.
12 - Belediyemizin ve ilçenin hizmetlerinde kullanılmak üzere 2010 yılı başında 2 adet paletli ekskavatör ve lastikli kazıcı- yükleyici kepçe alarak araç parkımızı modernize etmeye başladık. Daha sonra kamu kaynağı kullanmadan, dostlarımızın yardımıyla ve şahsi imkanlarımızla işleri yürüttük .ve ihtiyaçlarımızı neredeyse tamamladık. Sene başında bir slogan hazırladık ve bunun adını da ON da ON koyduk. Yani 2010 yılında 10 araç alımı. Bu araçlar 2 ağır tonajlı, 1 hafif tonajlı kamyon, 1 çöp aracı, 1 cenaze nakil aracı, 1 zabıta ekip otosu, 1 klimalı et taşıma aracı, 1 çekici kurtarıcı, 1 TEDAŞ tipi sepetli araç, 1 adet te su tankeri, 1 foklif yükleyici alarak makine parkımızı güçlendirdik. Bu araçlarla sade ilçe merkezine değil bölgemize hizmet eder hale geldik.
13- Belediyelerin asli görevlerinden olan temizlik, içme suyu ve kanalizasyon
şebekesinde ilaveler, sulama suyu tevzii ve kanalların bakımı, yol genişletme çalışmaları ve asfalt yapılması, cenaze defin hizmetleri, mezbaha hizmetleri gibi günlük rutin işlerimiz de belirlenen bir program çerçevesinde yapılmış olup, bu hizmetlerimiz aksamadan devam etmektedir. İlçemiz Yeni mahallede 2000 metrelik elektrik kabloları yer altına alınarak şehre estetik bir görünüm kazandırdık.
14- İl Özel İdaresi ile yaptığımız protokol çerçevesinde ilçemize alternatif bir
giriş yolu kazandırmak amacıyla Kayakesen Köyü girişinden itibaren Cömertli mahallesi istikametini takiben küçük çarşıdan ilçe merkezine 6 km. lik yol genişletme çalışmasını tamamladık. Yine bu protokol çerçevesinde tarihi eserlerimizin yoğunlukta olduğu Osmanpaşa mahallemiz ile Göz mesire yeri ve zöhrap mahallesine kadar olan yaklaşık 25 km lik yolun da alt yapı çalışmaları tamamlanmış olup 2011 sezonunda bu yollarımız asfaltlanacaktır.
15- Tarihi eserlerin restorasyonu kapsamında; Osmanpaşa Camii ve Caferpaşa camileri ile Tarihi Millet Hanının restorasyonu tamamlandı. Burayı butik otel ve turizme yönelik olarak hizmete açacağız. Meydan köprüsü ile Cevat Çobanlı Paşa Konağının restorasyonu devam etmektedir. Osmanpaşa mahallemizde bulunan Ispanakçı Mustafa Paşa kütüphanesi, Yeni Camii, Ulu Camii ve Hânegah ın da restore edilmesi için Vakıflar Genel Müdürlüğüne müracaatımızı yaptık.
Bunlara ilaveten Malatya Valiliği tarafından yapılan envanter çalışması neticesinde ilçemizdeki tescilli tarihi eser sayısı 60 a çıkartıldı.
16- Şehircilik anlamında uygulanabilir imar planımız yoktu. Artık işini bilen uzman bir ekiple uygulama imar, Nazım ve stratejik planları İTÜ Şehir Planlama bölümünün elit kadrosuyla birlikte 2010 yazında çalışmaya başladık. 750 hektar alan üzerindeki bütün mevcutları kayıt altına alıp kağıt üzerine döktük. Bunlarla beraber kültürel dokumuzu öne çıkarıp, tarihi varlıklarımıza da el uzatmak istiyoruz. Bu konuda da yine İTÜ Mimarlık Bölümünden Bölüm Başkanları ve Teknik uzmanları ile çalışma içerisine girdik. İlçemizdeki taş, kerpiç ve ahşabın bir arada kullanıldığı tarihi konutlar içerisinden seçtiğimiz 200 ün üzerindeki yapıda tescil çalışmalara başladık. Aynı gurupla ulu cami, (1100 yıllık), Ispanakçı Mustafa Paşa kütüphanesi ( 800 yıllık) Çarşı Hamamı (350 yıllık) ve 4 tarihi konağın röleve, restorasyon ve resitütasyon projeleri yıl sonunda bitirilmiş olacaktır. Ayrıca Vakıflar Genel Müdürlüğünün programına dahil edilen 2011 yılı ihale kapsamında 3 eserimiz restore edilecektir. Buna ilaveten bu güne kadar yapılamayan Osmanpaşa mahallesinde bulunan kütüphane ve Arapgir kalesi ile Dar-ül Funun müesseselerini (o günün Üniversiteleri) de içine alan bölgede arkeolojik kazıların da yapılması arzusuyla ilgili bilim çevreleri ve değişik ekipler ile görüşmelerimiz devam etmektedir
17- ilçeye içme suyu sağlayan ana şebeke 1940 lı yıllarda günün şartlarına bağlı olarak pik ve aspes borularla yapılmıştı. Zamanla bu borular özelliğini kaybetmiş olduğundan içme suyunda kirlenmeler meydana gelmektedir. Bunun giderilmesi için hayırsever bir iş adamımız tarafından 8600 metre değişik çaplarda boru gönderildi. Önümüzdeki aylarda şebekenin yapımı başlayacaktır.
18- Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Tarafından 96 adet konut yaptırılarak hak sahiplerine dağıtıldı.
19- İlçemiz MYO’ da okuyan öğrencilerimizin barınma sorunlarını gidermek amacıyla YURTKUR Genel Müdürü ile yaptığım görüşmeler neticesinde ilçemize 500 kişilik öğrenci yurdu yaptırılacaktır.
20- Geçmiş yılarda İ.Ü. Arapgir Meslek Yüksek Okulu Kampus binası olarak kullanılan ve okulun kendi binasına taşınmasından sonra burası boş kalmıştır. Talebimiz üzerine kültür merkezi ve belediye hizmet binası olarak kullanılmak amacı ile söz konusu bina belediyemize tahsis edilmiş ve gerekli protokol Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ertuğrul GÜNAY ile benim tarafımdan imzalanmıştır.
21- İki yıldır yapılmayan Geleneksel Arapgir Bağbozumu Şenliklerinin 22. sini bu yıl düzenledik.
22- Belediye tarafından ilçede bu güne kadar uygulaması olmayan bir yenilik daha yapıldı. Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında Arapgir Çok Programlı Lisesi bahçesine iftar çadırı kuruldu. Ramazan ayı süresinde hizmet verecek çadırda iftar vaktinde günlük 100 -150 kişi katılmaktadır. Yapılan organizasyonla iftar yemekleri her gün gönüllü bir hemşerimiz tarafından verilmiştir.
23- İlçemizdeki girişimcileri desteklemek ve yatırım yapmak isteyen vatandaşlarımıza öncülük ettik ve KOSGEB ile iş birliği yaparak bölgede bir örneği dahi olmayan eğitim kursunu ilçemize açtık. Şu anda 30 kursiyere Girişimcilik Eğitimi verilmektedir. Eğitim sonunda sertifika alan girişimciler KOSGEB’ den destek kredisi alacaklardır.







