Oturum Açın
Başkan'ın Konuşması

Arapgir Tanıtım

PopUp MP3 Player (New Window)

TANDIRLIK GÖZELERİ ISLAH EDİLDİ

Cömertoğlu'na Ödül Yağmuru Devam Ediyor

KOZLUK'TA MESİRE YERİ İNŞASI

M.AKİF İLKOKULU YENİDEN İNŞA EDİLİYOR

Image Caption

ÖNCE YOL DEDİK! (Foto Galeri)

KENT BELGESELLERİ - CEM TV

Image Caption

DERE ÜZERİNE YOL YAPILDI.

Image Caption

2014 YILI İÇİN ÖNEMLİ KONULARDA YATIRIM YAPILACAK.

KARAYOLLARI BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ MÜHENDİSİNE PLAKET

ORMAN İŞLETME İL MÜDÜRÜ'NDEN ZİYARET

MİRLİVÂ AHMET BEY CAMİ HİZMETE AÇILDI

ARAPGİR TARİH VE KÜLTÜR SEMİNERİ

Image Caption

BAŞKANLAR KONUŞUYOR - ARAPGİR (Türkiyem TV)

AFET VE ACİL DURUM SEMİNERİ DÜZENLENDİ

FacebookTwitterGoogle bookmarkMyspace bookmarkJP-Bookmark

Arapgir Kaymakamlığı tarafından düzenlenen organizasyonla belediye toplantı salonunda Afet ve Acil Durum konulu seminer düzenlendi.

Dün sabah saat 10.00'da Arapgir Belediyesi Toplantı Salonunda düzenlenen seminere konuşmacı olarak Malatya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Uzmanı Mustafa Türker katılırken, İlçe Kaymakamı Ercan Turan, Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, bazı daire amirleri, köy ve mahalle muhtarları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Katılımın yoğun olduğu seminerde açılış konuşması yapan Kaymakam Ercan Turan, son günlerde gündemde olan savaş senaryolarının yabana atılmaması gerektiğini belirttiği konuşmasında "Her an herşey olabilir. Depremler, savaşlar, afetler... Bu felaketler hayattımızda gerçek anlamda bir mantaliteye sahip olmasına rağmen bize çok uzak kavramlar gibi geliyor. Ancak biyolojik olarak bunlara hazır olmamız gerekiyor. Yaşanabilecek bir afet ve tehlike durumunda an itibari ile soğukkanlılığı yitirip rasyonel olmayan davranışlar içerisine girilebiliniyor. Riskleri minimuma indirip, yaşam koşullarını maksimuma çıkarmak gerekirken, telaşında getirdiği bilinçsiz davranışlarla etki tam tersine dönebiliyor. Bu eğitim semineri işte bu nedenle çok önemli. Tüm vatandaşların bu bilince sahip olması gerekiyor." şeklinde açıklamalarda bulundu.

Malatya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Uzmanı Mustafa Türker katılımcılara verdiği bilgilerde günümüzde sıkça telafuz edilen Savaş ve kitle imha silahlarının etkisi, bu etkilerden korunma, risklere karşı önlem alma gibi konular üzerinde durdu. Dünya üzerinde son günlerde artış gösteren silahlanma, iç savaş, devletlerin birbirlerine müdahaleleri, nükleer-kimyasal-biyolojik kitle imha silahlarının yaygınlığı ve yaşanan gelişmelerin insanoğlu üzerindeki olumsuz etkilerinin, oluşan ve oluşabilecek tahribatın büyüklüğüne değinen Mustafa Türker, savaşların erdemli olmaktan çıktığını, öncelik olarak cephe savaşları yerine psikolojik, stratejik, ekonomik saldırıların düzenlendiğini, sıcak savaş döneminde ise bire bir yerine, bire bin kayıpların yaşandığını belirtti. Türker, "Artık savaşlar Kurtuluş Savaşı'ndaki gibi onurlu ve erdemli olmaktan uzak, Kimyasal ve biyolojik maddelerin silah olarak kullanılır hale gelmiş durumda. Bu maddeler silah olarak kullanıldığında büyük bir alanı tahrip edebiliyor." derken, kimyasal bir facianın ne kadar büyük bir alanda etki gösterebildiğine örnek olarak Çernobil'i örnek gösterdi; "Çernobil bize bin kilometre civarında uzakta olmasına rağmen biz dahi bu faciadan etkilendik. İşte bu kimyasalın tahribatının etkisini ortaya koyabiliyor."

Seminerde önlem olarak kamu binaları, sosyal tesisler gibi toplulukların yoğun olduğu yerlerde ve mümkünse evlerde varsa sığınaklarda yoksa da penceresiz (ya da en az pencereli) odalarda bir süre idare edecek gıda ve ihtiyaç malzemelerinin bulundurulması gerektiği anlatıldı.

Son olarak seminerde İkaz Sinyalleri'nden bahsedildi. Sarı, Kırmızı ve Gri ikaz siren seslerinin ne anlama geldiği tek tek dinletilerek anlatıldı.

Eğitim'in başında konuşma yapan Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu da Afetlerle ilgili çok yönlerin olduğunu belirtirken sözlerini şöyle sürdürdü; " Dünyanın savaşa itildiği ve emperyalizmin silah denemeleri uğruna katliamlarını attırdığı bu dönemde kitle imha yöntemleri, riskleri, önlemleri ve korunma yöntemleri hakkında bilinçli olmalıyız."

BASINDA BİZ